Blog powered by Typepad

karibiens kök

Statcounter


« Lever? Ja tack! | Main | Pressat »

augusti 17, 2010

Comments

Feed You can follow this conversation by subscribing to the comment feed for this post.

kokoo

Den va inte dum den Dymoremsan du :D

wettexvarlden

Hahahaha! Klockrent!!! :D

Malle

Jag är också en ganska krånglig kund. Det är bra att vara. Jag vill veta varför saker luktar, vilka flamskyddsmedel som används och varför samt innehållet i allt. Jag gillar inte dofter, inte kemikalier och inte märkliga tillsatser. Jag är skeptiskt mot tyger och plast, jag ogillar teknik som tv-apparater och datorers komponenter och är nog den mest tröttsamma i hela världen för en försäljare.
Härom dagen frågade jag i fiskbilen om de hade odlad lax som var kravmärkt, det hade han aldrig ens hört talas om, hahaha...och jag mumlade ngt om "fisk som matas med fisk och inte med ddt och färgförorenad geggamojja"....det blev torsk istället. Bättre val? nä inte speciellt men vad göra.
För ngn vecka sedan frågade jag i färgaffären varför de inte har svanenmärkt väggfärg och exakt vad ett laminatgolv består av...de kunde inte svara på något av det.
Det tycker jag är MER tröttsamt! än att jag frågar....att de inte vet ett skit. Suck.
Och kram!
Din skylt är bra.

karibien

Jomenvisst är jag en sån krångelkund också. Som undrar varför det finns 78 jävla sorters smaksatt eller neutralt te i hyllan på stormarknaden - men om jag kräver rättvisemärkt te finns plötsligt bara earl grey.

När den hyfsat stora stadsdelsbutiken har ägg under tre varumärken, i tre olika stora förpackningar, i två storlekar på äggen, med algmjölsfärgad gulare gula, med omega3 från fiskoljeutfordade höns, ägg från frigående inomhushöns och från burhöns. Men inte ett enda ägg från kravhöns som fått gå utomhus.

Visst är det tröttsamt med försäljare som inte vet vad de säljer, eller varför de inte skakat fram nåt alternativ, men än värre är de där som försöker svara ändå. Som skarvar, som snackar runt frågan, som hänvisar till nån annans ansvar, som förnekar att det finns nåt alternativ bara för att det är enklare än att ta reda på om det faktiskt finns det. En fiskbilssnubbe som aldrig hört talas om krav-odlad lax? Vaddå, är han döv eller?

Uppdrag granskning har förresten synat laxodling ett antal gånger, och reportrarna tycker att det finns anledning att ställa fler frågor kring den krav-märkta odlingen. Vilka fisksorter och varifrån kommer fisken/fiskrenset/fodermjölet som används i krav-odlingen?

Utan besvärliga kunder skulle vi knappast ha vare sig krav- eller svanmärke, och ingen tillsatsdebatt heller - så fortsätt vara besvärlig

Malle

"så fortsätt vara besvärlig"
I sure will :))
...intressant om kravlaxen....skall kolla upp. Själv brukar jag misstrogen sprida mina risker ;) dvs. köpa miljö-ok-fiskad fisk ifrån lite olika affärer i lite olika varianter och lite odlad lax från fiskbilen och så helt enkelt variera....så e ngn extra full med tungmetaller eller dyl så återkommer den inte så ofta ;) Fast then again...min kemikalieparanoia tenderar ju till att projeceringsexpandera när livet stöter på patrull. Jag går gärna för långt ;)

The comments to this entry are closed.