Blog powered by Typepad

karibiens kök

Statcounter


« Kattskinnets magi | Main | Inge kul alls »

april 15, 2010

Comments

Feed You can follow this conversation by subscribing to the comment feed for this post.

kokoo

Tummen upp!
Orken och lusten att protestera kostar på, och den har man ju inte alla gånger.
Att vi alla andra som förhoppningsvis slipper den där sortens kommentarer i framtiden, kan vi ju TACKA DIG för!!!
Det "lönar sig" att reagera och agera vid sådana här tillfällen så att som i det här fallet Rekryteringskanalen kan lära av sina misstag. Toppen att dom hörde av sig till dig!

karibien

Det är ju så att de allra flesta företag vill sköta sig bra och vill att kunderna ska tycka att de är schyssta. Jag har flera gånger kontaktat telemarketingföretag som ringt mig trots att jag är anmäld till Nixregistret. De flesta inser snabbt misstaget och är måna om att reda ut vad det beror på, kollar upp varifrån de fått kontaktlistan och så. Ett fåtal är inte tillmötesgående alls. Då ligger det nära till hands att tro att personalen som jobbar med att faktiskt kontakta kunderna inte heller får särskilt bra utbildning, inte vet att de inte får ringa mobiler etc.

Jag är glad att det här företaget tillhörde den kategori som vill lära av misstagen istället för sopa dem under mattan!

Sara

Så skönt att du kunde få den upprättelsen i form av en ärligt menad ursäkt. Det är ofta det enda som behövs! Som du själv säger: Fel kan vi alla göra, det är modigt att våga stå för det och försöka rätta till det. Jag tycker att Johan redde upp det snyggt!

Kram!

The comments to this entry are closed.