Blog powered by Typepad

karibiens kök

Statcounter


« Sover | Main | Äta bör man »

mars 14, 2010

Comments

Feed You can follow this conversation by subscribing to the comment feed for this post.

dekorum

Jag tror att en blogg som din är mycket viktig, även om den inte är "inflytelserik". Och jag tror starkt på det du skriver om att få feedback och att ge andra insikter. Det är det fina med bloggar!

Anders_S

Men min blogg är trots allt "mäktigare" än mymlans på nätet. ENligt inflytande.se alltså.

Svensson, Zaramis.nu/blog är en extremt inflytelserik blogg. Endast 0,12% av svenska bloggar är mer inflytelserika. OCh jag skriver ju end el om sorg och elände. Kanske själva förklaringen till att jag har så mycket läsare och så många inkänkar.

Men oavsett det, som vi kanske inte ska ta så allvarligt, så har nischade bloggar ofta mer inflytande än vad som märks på topplistor och sådant. På sitt område och när andra mer allmänintresserade bloggare skriver om just det specialområdet. Då hämtar man i material och uppgifter från specialistbloggar samt tidningar.

karibien

Visst går det att skriva om ett smalt, nischat och svårt ämne och ändå vara inflytelserik. Se på Ludmilla som också skrivit om självmord och sorgen efter sin dotter. Hennes blogg är för mig både en inspiration och en påminnelse om att inte bli för stor.

Jag vill i första hand inte ha många läsare utan rätt läsare. Jag är inte intresserad av att få styrkekramar och tröstfloskler av folk som jag inte har någon som helst relation till. Och jag är inte intresserad av att tjäna som "pust-tur-att-sånt-inte-händer-mig"-objekt i en hastig besökares liv.

Nån gång emellanåt har jag haft något att säga som jag vill nå ut med, och då har det verkligen märkts när jag twinglat, länkat, kommenterat hos andra som debatterat ämnet etc.

För det mesta är jag dock nöjd med min lilla läsarskara. Jag är ännu för djupt inne i sorg & utmattningsdepression för att riktigt orka med debatt, och ev kommunentarer från folk som inte är insatta. Det blir kanske ändring på det så småningom. Fast då har väl den här bloggen spelat ut sin roll, i den här formen ;)

The comments to this entry are closed.