Blog powered by Typepad

karibiens kök

Statcounter


« Ställtid | Main | Hundra skäl att inte rösta PP »

februari 08, 2010

Comments

Feed You can follow this conversation by subscribing to the comment feed for this post.

Phil

Ja, alla dessa floskler. Samtidigt kan jag förstå att det är svårt för många personer att veta hur de ska formulera sig. Även de som vill bäst är rädda att uttrycka sig fel, och då kommer fraserna som så många andra formulerat - de är ju säkra kort.

Idag är 4-årsdagen för när min lillebror tog självmord. 20 år gammal. Jag hamnade på din blogg av misstag, men fortsatte läsa. Kan känna igen mig i så mycket.

Precis som du försöker jag fokusera på hans födelsedag istället för dödsdag. Försöker minnas människan levande istället för att sätta hans val av död som altare. Det gör så ont att sakna honom att jag lätt stöter bort tankarna när dom kommer för nära. Bättre att ta det i portioner och orka än att sjunka ner i det blyfärgade havet av sorg.

Livet fortsätter och går inte att pausa, hur gärna man än vill det ibland. Ett andrum här och där får räcka.

karibien

Hej och välkommen hit

Visst försöker jag också minnas min M som levande. Minnas de goda stunderna, de fina ögonblicken. Men det är svårt att inte låta frågorna och skulden nästla sig in. Kunde jag ha sett, borde jag ha förstått, var han verkligen glad då eller höll han masken...

Ännu låter jag sorgen, smärtan, vreden skölja över mig när den kommer. Vill inte stänga inne, som jag gjort vid så många tillfällen förut. De riktigt smärtsamma stunderna kommer glesare och varar inte fullt så länge. Gott så. Det får ta den tid det tar att komma igen till ett vanligt liv med framtidstro och planer.

wettexvärlden

Åh vad du sätter bra ord på sånt som det inte finns ord på.
Och så rätt du har. Som vanligt. :)

Ha en skön kväll och sov gott!

karibien

Tja använder man många ord så lyckas man väl sätta ord på något i alla fall :)

Fast jag tror inte att det finns något "rätt". Det här är som jag ser det. Sen finns det säkert tio andra sätt, eller hundra andra sätt, som är lika "rätt", relevant och riktigt för nån annan.

Folk har rätt till sitt sätt att se och hantera livet - men det är inte säkert att jag skulle vilja vara deras vän eller leva ihop med vederbörande.

Ha det riktigt bra själv!

The comments to this entry are closed.